18 Ağustos 2014 Pazartesi

Hot Young Bloods

image

Adı: Hot Young Bloods 
Korece Adı: Pikkeulneun Chungchoon 
Hangul: 피 끓는 청춘 
Yönetmen: Lee Yeon-Woo 
Yazar: Lee Yeon-Woo 
Tür : Dönem 1980 / Duygusal / Gençlik / Komedi 
Yayın Tarihi: 23 Ocak 2014 
Süre: 121 dakika 
Dil: Korece 
Ülke: Güney Kore 

OYUNCULAR 
Park Bo-Young - Young-Sook
Lee Jong-Suk - Joong-Gil 
Lee Se-Young - So-Hee 
Kim Young-Kwang - Gwang-Sik
Park Jung-Min - Hwang-Kyu 




Öncelikle, ilk kez bir filmde ana erkek karakter benden bu kadar küfür duymuş olabilir. Film izlerken ağzımdan onlarca küfür çıktı. Lee Jong Suku ciddi anlamda sevsem bile ciddi anlamda hödüğün tekini oynuyordu. Şimdi konuyu ben biraz daha açmak istiyorum.

Joong Gil ve Young Sook birbirinden ciddi anlamda hoşlanıyorlar. Hatta küçük yaşta Joong Gil sürekli Young Sookun başı belaya girmesin diye onun yaptığı yanlışları kendi yapmış gibi gösteriyor, Young Sook her zaman ona karşı hisler besliyor ve Joong Gil bunu farkında. Joong Gil hislerini farkına varmışken Joong Gil'in annesi evi terk ediyor ve Joong Gil o psikoloji ile Young Sooku yere itiyor, daha sonra Joong Gil, Young Sook'a karşı olan hislerini yitiriyor. Bunun yanında Young Sookun ne annesi nede babası var. Bir yerde çalışıyor ve çalıştığı yerde zorbalık görüyor. Young Sook sürekli Joong Gili uzaktan sevmeye devam ediyor fakat Joong Gil, Young Sook dışında herkes ile flörtleşiyor. Hikayenin birinci kısımı böyle kapanıyor.

 

Young Sook, gerçekten çok güçlü bir çetenin başına geçiyor. Çete genelde adam döven bir kız topluluğu gibi sürekli kavgadalar. Birde bu çetenin erkek versiyonu var o erkek versiyonun başında Gwang Sik var. Gwang Sik, Young Sooka ciddi anlamda abayı yakmış ama sevgisini belli etme şekli farklı sanırım. Sürekli dövüyor, hakaret ediyor ve yanına yaklaşan erkeklere de aynı şiddeti uyguluyor. Bunlara rağmen Young Sook sürekli Joong Gil ile olmak istiyor ama Gwang Sik buna karşı çıkıyor. O sırada okula So Hee adında yeni bir kız geliyor. So Hee çok güzel bir kız ve bütün erkekleri kendine aşık ediyor, buna Joong Gilde dahil. Joong Gil ile So Hee çıkmaya başlıyor. Young Sook buna çok üzülüyor ama yinede Joong Gil mutlu olsun, fedakar aşık modunda. Yinede Joong Gilin yavaş yavaş Young Sooka karşı olan hisleri yavaş yavaş tekrar alevlenmeye başlıyor.


Bunun yanı sıra So Hee göründüğü kadar masum bir kız değil. İyi bir kız gibi gözüküyor ama sürekli Young Sooku, Joong Gil ile arasında engel olarak gördüğü için onu teke tek yakalayıp dövmeye çalışıyor ve daha sonra Young Sook onu dövmüş hissi verip Joong Gili ondan tekrar uzaklaştırmaya başlıyor. So Hee sürekli Joong Gil'e, Young Sook senden hoşlanıyormuş herkes öyle diyor falan diyor. Joong Gilde doğal olarak öyle kötü şeyler söyleme diyor. Ama Young Sook ciddi anlamda, Joong Gil için her şeyi yapmaya hazır biri.


Şu yukarıda görmüş olduğunuz sahnede Young Sook, So Hee ile Joong Gil'i el ele görüyordu. Şimdi geçelim filmin öbür yarısına yani Gwang Sik & Young Sook ikilisine. Gwang Sik, Young Sook ile arasına girdiğini düşündüğü için Joong Gili dövüyor ve Young Sook gelip onu kurtarıyor. Ayrıca Joong Gil kendine engel olamayıp Young Sook'u öpmeye çalıştığında So Hee onları görüyor ve Joong Gil, So Heenin arkasından koşuyor vs. Gwang Sik, bunu öğrendiğinde So Heenin yanına gidiyor ve Joong Gil ile çıkıp çıkmadığını soruyor. So Hee çıkıyorum dediğinde, ona tecavüz ediyor. Nedenini sorduğunda ise o benim kadınıma dokundu, bende onunkine dokunmalıyım diyor.

   

So Hee, Joong Gil'e eğer benimle hala olmak istiyorsan Gwang Sik'i öldürmen gerek diyor ve oda bıçağı eline alıp Gwang Sik'in yanına gidiyor ama tabii ki öldürmeye cesaret edemiyor. Gwang Sik, ona git. Sana artık dokunamam dolayısıyla gözümün önünde bulunma diyor. Gwang Sik'in bunu deme nedeni, Young Sookun Gwang Sik için tam 20-25 kişiden dayak yemesi. Yüzü falan bakılamayacak hale geliyor, buna rağmen gözünü kırpmadan Joong Gil için dayak yemeye devam ediyor. Daha sonra, Joong Gil'in haberi olmadan Seoul'a taşınıyor.


Joong Gil bunları bilmeden, Gwang Sik ve çetesininde bulunduğu bir trenle okul gezisi gibi bir yere gidiyor. Trendeki lavobaya gidince Gwang Sik'in ondan önce girmiş olduğunu görüyor ve Gwang Sik ona vuruyormuş gibi yapıyor. Joong Gil gözlerini kırpınca ona, "çok yazık. Young Sook senin için dövülürken gözünü bile kırpmamıştı oysa." diyor ve Joong Gilin aklındaki taşlar yerine oturmaya başlıyor. Sinirle dışarı çıkıp ilk kez Gwang Siki dövmeye yelteniyor ve o kadar çok abanıyor ki Gwang Sik ile beraber trenden göle düşüyorlar. Gölden çıkınca Joong Gil, ağlayarak Young Sookun çalıştığı yere gidiyor ve her yeri birbirine katarak Young Sooku bulmaya çalışıyor fakat nafile. Seoul'e taşındığını söylüyorlar ve ona Young Sookun ona yazmış olduğu mektubu veriyorlar.

  

Daha sonra ekranda bir karartı oldu ve ben böyle mi bitirilir film gerizekalı senaristler diyerekten sövmeye başlamıştım kiii, beni haksız çıkartmayı başardılar.

Zamanın biraz ilerisine gittiler, Young Sook artık öyle çete işlerine bulaşmayan biri oluvermiş. Joong Gil ise derslerinde çok başarılı biri olarak denizcilik okulunu bitirmiş. Bir gün Young Sookun çalıştığı yere, Joong Gile çok benzeyen ama hiçte onun öyle centilmen olacağını akıl erdiremeyeceğimiz biri geliyor. 

 

Bunun Joong Gil olduğunu anlamamız çok uzun sürmüyor çünkü mimikleri hiç değişmemiş veee, FİLM SONU!

 

Bence film gerçekten en ciddi anları bile komikleştirerek yumuşatmış. Cidden filmi izlerken kahkaha atmaktan yerleri tekmeledim artık. Jong Suk'un School 2013ten böyle komik rollere az çok yatkınlığını biliyordum ama ciddi anlamda başka bir şekilde değişik gördük Jong Suk'u hiç alışkın olmadığım gibi gördüm ama aksi gibi çok yakıştırdım bu tür rollere bence sitcomlarda daha çok rol almalı. Ve Se Young.... Kız lütfen bir dizidede kötü rolde veyahutta 2. karakterde olmasın yahu. Bu diziye Trot Lovers izlerken denk gelmem en çok beni bu kızı sevmemeye iten etken oldu. Tamam tipi çok bad girl havasında ama bilemiyorum, Trot Lovers dizisindede böyle arkadan işler çeviren biriydi bu filmde de.... Umarım güzel yüzü böyle harcanmaz.


1 yorum:

  1. Bu hot young blood da sürekli koşan kız neden kosuyomus? Bitirirken söyledi ama altyazisi yoktu

    YanıtlaSil